Svet članic GZS imenuje Upravni odbor na eni izmed prvih sej po vsakokratnem Kongresu. Svet članic je imenovan za eno mandatno obdobje za izvajanje nalog na področju delovanja članic gasilk. Predsednica Sveta članic je na predlog predsednika GZS izvoljena na Kongresu.

Svet članic spremlja delo gasilk po terenu, skrbi za ozaveščanje glede uniformiranosti in Kodeksa etike slovenskega gasilstva. Članice Sveta spremljajo zakonodajo ter s predlogi aktivno sodelujejo pri spremembah zakonodaje s področja gasilstva in splošnih aktov GZS. Aktivno si prizadevajo za vključevanje članic v organe upravljanja.

Predstavnice regij poskrbijo za organizacijo in izvedbo regijskih posvetov, skrbijo za izobraževanja, organizirajo pohode in srečanja in sodelujejo v komisiji za članice CTIF.

ČLANICE SVETA

PRIIMEKIMEFUNKCIJA
VidmarJasminaPredsednica
BlatnikMelitaČlanica – Dolenjska regija
GregoričTanjaČlanica – Obalnokraška regija
Hleb OsetSanjaČlanica – Mariborska regija
JazbecDorotejaČlanica – Celjska regija
MlakarMaricaČlanica – Podravska regija
Kenda MaverKatarinaČlanica – Severnoprimorska regija
KovačevićSašaČlanica – Regija Ljubljana I
KozoleVesnaČlanica – Posavska regija
Legan JanžekovičMartinaČlanica – Belokranjska regija
LončarIngridČlanica – Pomurska regija
MatjažLeonidaČlanica – Koroška regija
MonetaMartaČlanica – Regija Ljubljana III
NovakMarijaČlanica – Regija Ljubljana II
OdlazekHelenaČlanica – Zasavska regija
PlaskanTatjanaČlanica – Savinjskošaleška regija
PonikvarPavlaČlanica – Notranjska regija
ZavelcinaAnaČlanica – Gorenjska regija

ZAPISNIKI

POSVETI PREDSEDNIC KOMISIJ ZA ČLANICE GASILSKIH ZVEZ

REGIJSKI POSVETI

KOMISIJA ZA ŽENSKE V GASILSTVU CTIF

Prvi ženski odbor CTIF je bil ustanovljen leta 1912. Vodila ga je Marija Ermolov a (Sankt Peterburg, Rusija). Svetovna vojna je prekinila njihovo delovanje. Natanko 100 let pozneje, leta 2012 se je začela sodobna različica delovne skupine CTIF “Ženske v gasilskih službah” in prvo srečanje je potekalo v Sankt Peterburgu v Rusiji. Dve leti pozneje je bila delovna skupina nadgrajena s statusom Komisije CTIF, imenovane Komisija CTIF – „Ženske v gasilskih in reševalnih službah“. Slovenija se je v delo komisije vključila leta 2013. Do leta 2018 se je sestankov komisije udeleževala Marinka Cempre Turk, od leta 2018 pa je naša predstavnica v komisiji namestnica predsednika Janja Kramer Stajnko.