VABILO SLOVENSKE FILANTROPIJE NA USPOSABLJANJA

Spoštovani!

Obveščamo vas, da so na naši spletni strani že objavljeni termini uvodnih usposabljanj za prostovoljce_ke, na katere se lahko prijavijo. Uvodna usposabljanja so financirana s strani MDDSZEM in so za prostovoljce brezplačna. Kmalu bodo na naši spletni strani objavljeni tudi termini za mentorska in tematska usposabljanja, o katerih vas bomo obvestili naknadno.

Prostovoljce_ke, ki na novo vključujete v vašo organizacijo ali pa bi želeli svoje znanje o prostovoljstvu osvežiti, lahko povabite, da se udeležijo uvodnega e-izobraževanja za prostovoljce ali pa se nam od septembra dalje pridružijo na uvodnih usposabljanjih, ki potekajo v živo.

Uvodno e-izobraževanje za prostovoljce_ke

Namenjeno je prostovoljcem_kam, ki bi želeli prejeti osnovne informacije v zvezi s prostovoljstvom. Vabimo jih, da se nam pridružijo na krajšem uvodnem e-izobraževanju.

Udeleženci_ke se seznanijo s temami:

  • kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,
  • motivacija prostovoljca,
  • odnos med prostovoljcem in uporabnikom ter delo z ranljivimi skupinami,
  • komunikacija,
  • pravice in odgovornosti prostovoljca,
  • etična načela v prostovoljstvu,
  • prostovoljstvo v praksi.

Po ogledu vsebin lahko udeleženci_ke izpolnijo kratek test in prejmejo potrdilo o opravljenem e-izobraževanju.

PRIJAVNI OBRAZEC

E-izobraževanje lahko pripravite tudi kot skupinsko aktivnost v vaši organizaciji – uporabite ga kot metodo dela, ki jo dopolnite z diskusijo ob ogledanih vsebinah ter ob tem prostovoljce informirate tudi o specifikah prostovoljstva v vaši organizaciji.

* Vsak udeleženec_ka, ki želi po koncu prejeti potrdilo, se mora na e-izobraževanje prijaviti sam_a. Če bi želeli pri organizaciji pomoč, nas lahko kontaktirate.

Uvodna usposabljanja za prostovoljce_ke

Uvodna usposabljana za prostovoljce_ke izvajamo po različnih krajih po Sloveniji. Namenjena so vsem, ki se pripravljajo na začetek prostovoljskega dela, in tudi tistim, ki so že aktivni prostovoljci_ke. Poteka interaktivno, vsi udeleženci_ke so vabljeni k raziskovanju posameznih tem v prostovoljstvu in izmenjavi lastnih izkušenj. Trenutno sta poleg terminov v Ljubljani razpisana še termina za uvodno usposabljanje v Kopru in Mariboru.

Termini usposabljanj:

Izjava udeleženca_ke uvodnega usposabljanja: “Všeč mi je bilo, da smo se dotaknili vseh tistih področjih, na katere mnogokrat pozabljamo (tudi kot prostovoljci). Hvala in širimo ideje prostovoljstva še naprej.”

Za več informacij in vaša vprašanja smo dosegljivi na e-naslovu: usposabljanja@filantropija.org in na telefonski številki 01 433 40 24.

*Za Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva

Cesta Dolomitskega odreda 11

1000 Ljubljana

T: 01 433 40 24

M: 051 389 895

E: slovenska@filantropija.org

www.filantropija.org

www.prostovoljstvo.org

*Program Slovenska mreža prostovoljskih organizacij financira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 – 2023.

Išči

+