VIRTUALNI DRŽAVNI KVIZ GASILSKE MLADINE

Letošnji državni gasilski kviz za mlade gasilce je bil izpeljan v virtualni obliki, saj epidemiološke razmere drugačne oblike niso dovoljevale. Mladi gasilci in mentorji so tako preverili med seboj kakšno teoretično znanje o gasilstvu imajo. Virtualni kviz je potekal v spletnih učilnicah, kjer je večinoma sledil konceptu vprašanj “običajnega” kviza, sta pa bili dodani tudi dve nekoliko drugačni nalogi “spomin” in “poveži slike”.

Virtualnega kviza, ki je potekal od petka, 12 marca, do nedelje, 21. marca ter je bil ne tekmovalnega značaja, se je udeležilo kar 883 mladih gasilcev in njihovih mentorjev. Sodelovalo je 66 cicigasilcev, 271 pionirjev, 327 mladincev, 102 pripravnika in 117 mentorjev.

Največ udeležencev je prihajalo iz PGD Podgorica Šentjakob (33), najštevilčnejša gasilska zveza pa je bila GZ Ribnici z 99 udeleženci, med regijami pa je bila z 129 udeleženci najmnožičnejša regija Ljubljana II. Vsi udeleženci skupaj pa so za reševanje zastavljenih nalog porabili več kot 270 ur.

Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz 175 gasilskih društev iz 73 gasilskih zvez in iz vseh 17 gasilskih regij.

V priloženi datoteki najdete tudi prejemnike praktičnih nagrad, ki smo jih pripravili za naključno izžrebane udeležence virtualnega kviza.

Išči

+