BILI SMO NA SKUPŠČINI Gasilske zveze Vojvodine

3. in 4. februarja 2023 sta se predstavnika Gasilske zveze Slovenije Milan Antolin in Darko Muhič, podpredsednik in namestnik poveljnika, udeležila skupščine Gasilske zveze Vojvodine.

Strokovno srečanje so s primernim nagovorom odprli predsednik Gasilske zveze Srbije Dragan Ćapin ter predstavniki vlade AP Vojvodine in ministrstva za izredne razmere. Na forumu so bile ob prisotnosti gostitelja in predstavnikov gasilskih zvez iz Hrvaške, Slovenije in Madžarske predstavljene zanimive teme o projektih, financiranih iz sredstev EU. Predstavniki Muzeja Vojvodine so predstavili prihodnje projekte za ohranjanje gasilske zgodovinske dediščine na območju Vojvodine.

Podjetja, ki se ukvarjajo s programskimi rešitvami na področju izobraževanja gasilcev (Skilldikt) ter digitalnih telekomunikacij in opreme (Ringtel), so izvedla tudi dve zanimivi predstavitvi. Predsednik VS Vojvodine Siniša Šavija je predstavil organiziranost prostovoljnega gasilstva v AP Vojvodini po regijah, občinah in mestih.

V imenu Gasilske zveze Slovenije je zbrane nagovoril Darko Muhič, ki je izpostavil dosedanje dobro sodelovanje s srbskimi gasilci in se zavzel za nadaljevanje in poglobitev tega sodelovanja. Zahvalil se je za tudi za pomoč pri gašenju na Krasu. Milan Antolin pa je predsedniku izročil plaketo Gasilske zveze Slovenije.

V soboto, 4. februarja, je potekala volilna skupščina Gasilske zveze Vojvodine, kjer je bil soglasno izvoljen dosedanji predsednik Siniša Šavija, izvoljen pa je bil tudi Izvršni odbor za novo štiriletno mandatno obdobje.

Išči

+