DONACIJA TELEKOMA SLOVENIJE

V ponedeljek, 5. oktobra 2020, sta se Janko Cerkvenik in Franci Petek, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije, udeležila dogodka, povezanega z nacionalnim omrežjem pete mobilne generacije – tako imenovane tehnologije 5G – ki ga je vzpostavil Telekom Slovenije. Omenjeno tehnologijo lahko uporabniki mobilnih storitev od tega dne tudi uporabljajo.

5G bo pomembno pripomogel tudi k razvoju sistema zaščite in reševanja, saj je Telekom Slovenije ob tej priložnosti Gasilski zvezi Slovenije doniral 20.000 evrov. V Telekomu Slovenije so se za ta korak odločili, saj so prepričani, da je vrhunska uporabniška izkušnja še posebej ključna v najbolj kritičnih situacijah in trenutkih, ko gre za življenja. Gasilska zveza Slovenije bo donirana sredstva namenila za nadaljnje usposabljanje gasilcev.

Tomaž Jontes, član Uprave Telekoma Slovenije za komercialno področje, je ob predaji donacije poudaril: »Gasilke in gasilci brezpogojno poosebljajo vrednote, kot so humanitarnost, prostovoljstvo in solidarnost. Ob prav vsaki naravni ali drugi nesreči dokazujejo, da so tisti, na katere se lahko vedno in povsod zanesemo. So priče mnogih tragedij, ki pa bi bile brez njihove požrtvovalnosti in predanosti še veliko večje. Pri delovanju enot za zaščito, reševanje in zagotavljanje varnosti je ključna zanesljiva komunikacijska tehnologija. Na tem področju, kjer šteje prav vsaka sekunda, bo 5G tehnologija s še večjo kapaciteto, še višjimi prenosnimi hitrostmi in še krajšimi zakasnitvami prinesla pomemben napredek.«

Telekom Slovenije je eden od partnerjev pri projektu 5G PPDR (Public Protection and Disaster Relief), to je vertikale 5G za širokopasovna omrežja za razvoj sistema za javno varnost ter zaščito in reševanje.

Več na povezavi Telekoma Slovenije.

Išči

+