DRŽAVNO MLADINSKO TEKMOVANJE V GASILSKI ORIENTACIJI 2023

Letošnje državno mladinsko tekmovanje v gasilski orientaciji, ki je bilo danes na Ajševici pri Novi Gorici, je priredila Gasilska zveza Nova Gorica-Šempeter. Udeležilo se ga je 198 ekip oziroma skoraj 700 tekmovalcev z mentorji, ki so svoje znanje v orientaciji preizkušali v gozdu Panovec.

Udeleženci so nastopili v kategorijah:

– PIONIRJI (ekipa fantov ali mešano) – od dopolnjenih 6 do 11 let;

– PIONIRKE – od dopolnjenih 6 do 11 let;

– MLADINCI (ekipa fantov ali mešano) – od 12 do 16 let;

– MLADINKE – od 12 do 16 let;

– GASILCI PRIPRAVNIKI (ekipa fantov ali mešano) – od 16 do 18 let;

– GASILKE PRIPRAVNICE – od 16 do 18 let.

»Danes ste vsi zmagovalci!« je na podelitvi medalj najboljšim ekipam poudarila dr. Janja Kramer Stajnko, namestnica predsednika Gasilske zveze Slovenije, ki si je s Francijem Petkom, poveljnikom Gasilske zveze Slovenije, pred tem ogledala tekmovanje in spremljevalni program. Dodala je, da je orientacijsko tekmovanje utrjevanje zdravja, bogatenje znanja, razvijanje športnih in drugih sposobnosti posameznika in ekipe ter veselje in zadovoljstvo pri razvijanju mladega človeka.

Sodelovalo je 35 ekip pionirjev, med katerimi so 3. mesto osvojili člani ekipe Čolnišče 1, 2. mesto so zasedli člani ekipe Videm, 1. mesta pa so se razveselili člani ekipe Štangarske Poljane.

Med 35 ekipami pionirk je 3. mesto pripadlo ekipi Paška vas, 2. mesto so osvojile članice ekipe Dolenji Lazi, 1. mesto pa je šlo v roke ekipe Zreče.

Med sabo se je pomerilo tudi 35 ekip mladincev, med katerimi je 3. mesto osvojila ekipa Kebelj, 2. mesto je pripadlo ekipi Horjul 1, 1. mesto pa so zasedli člani ekipe Pristava pri Mestinju.

Od 35 ekip mladink je 3. mesto osvojila ekipa Gorjuše, 2. mesto je šlo v roke ekipe Iška vas, 1. mesto pa so zasedle članice ekipe Horjul.

Pomerilo se je tudi 30 ekip pripravnikov, od katerih je 3. mesto zasedla ekipa Ligojna, 2. mesto je pripadlo ekipi Gabrovka, 1. mesto pa ekipi Predoslje.

Od 27 ekip pripravnic je 3. mesto osvojila ekipa Pijava Gorica, 2. mesto je pripadlo ekipi Liberga, 1. mesto pa ekipi Nuskova.

Preostale uvrstitve najdete na POVEZAVI (KLIK).

Iskrene čestitke vsem sodelujočim ter zmagovalnim ekipam!

Išči

+