SKUPNE PRIPRAVE NA MLADINSKO OLIMPIJADO 2024

Skladno s programom priprav na Mladinsko gasilsko olimpijado 2024 so bile od petka, 5. 7., do nedelje, 7. 7. 2024, skupne priprave slovenske mladinske reprezentance v Vipavi.

Na skupnih pripravah so svoje spretnosti krepile štiri slovenske ekipe – mladinci PGD Zgornji Tuhinj, PGD Drenov Grič-Lesno Brdo ter mladinke PGD Zbilje in PGD Andraž nad Polzelo. Spremljali so jih tudi sodniki, mentorji enot in vodstvo reprezentance. Na pripravah sta vladala izjemno pozitivno vzdušje in motiviranost.

Na zadnji dan skupnih priprav olimpijskih ekip je rednim treningom sledila tudi pregledna simulacija tekme, ki so si jo ogledali Klemen Repovš, podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije in vodja olimpijske reprezentance, Renata Rupreht, predsednica Mladinskega sveta Gasilske zveze Slovenije, starši tekmovalcev in predstavniki društev.

Ekipe so prikazale izjemen napredek na teh skupnih pripravah, zato je lahko Ivan Jezernik, glavni trener olimpijske reprezentance, z veseljem sporočil, da so vse štiri ekipe izpolnile predpisano normo za odhod na olimpijado.

Članom reprezentance smo razdelili enotno športno opremo za na olimpijado, kot tudi praktična darila Spar Slovenija, ki je podpornik naše reprezentance in se jim iskreno zahvaljujemo. Za podporo se zahvaljujemo tudi Zavarovalnici Triglav.

Za pomoč pri izvedbi skupnih priprav pa se zahvaljujemo Vojašnici Vipava, PGD Vipava in Upravi RS za zaščito in reševanje

Mladinska gasilska olimpijada CTIF za leto 2024 bo potekala od 21. do 28. julija 2024 v  kraju Borgo Valsugana v pokrajini Trentino v Italiji.

Foto: Klemen Zibelnik, Klemen Repovš

Išči

+