OBISK NA MINISTRSTVU ZA ZUNANJE ZADEVE RS

V sredo, 26. januarja 2022, sta Janko Cerkvenik, predsednik Gasilske zveze Slovenije, in Milan Dubravac, predsednik CTIF, obiskala Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Srečala sta se z državnim sekretarjem dr. Stanislavom Raščanom, dr. Robertom Kokaljem, vodjo Sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, Antonom Pirihom, vodjo Oddelka za vizume in tujce na Konzularnem sektorju, ter Mojco Grandovec, sodelavko Sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč.

Predstavila sta aktivnosti Gasilske zveze Slovenije na mednarodnem področju in prihajajočo Gasilsko olimpijado Celje 2022. Posebej je beseda tekla o mednarodni gasilski organizaciji CTIF, ki ji predseduje Milan Dubravac, in izjemno pomembni vlogi, ki jo ima naša majhna država v svetovnem merilu na področju gasilstva – tudi skozi delovanje pisarne CTIF v Sloveniji.

Sogovorniki z Ministrstva za zunanje zadeve RS so predstavili projekte na področjih humanitarnih aktivnosti in mednarodnega sodelovanja. Obljubili so tudi pomoč pri organizaciji Gasilske olimpijade Celje 2022 na področjih, ki jih pokrivajo. Poudarili so, da so veseli pomembnih mednarodnih dosežkov slovenskega gasilstva na operativnem in organizacijskem področju.

Išči

+