SPREJEM PRI PREDSEDNIKU REPUBLIKE SLOVENIJE BORUTU PAHORJU

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je Gasilski zvezi Slovenije vročil listino o prevzemu častnega pokroviteljstva nad Gasilsko olimpijado Celje 2022.

10. februarja 2022 je Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, pripravil sprejem ob vročitvi listine o prevzemu častnega pokroviteljstva nad Gasilsko olimpijado Celje 2022.

Dogodek je potekal v Veliki dvorani Predsedniške palače. Poleg Janka Cerkvenika in Francija Petka, predsednika in poveljnika Gasilske zveze Slovenije, se ga je udeležili tudi Milan Dubravac, predsednik CTIF. Vsi trije so imeli pred tem srečanje s predsednikom Borutom Pahorjem ter Natašo Kovač, generalno sekretarko Urada predsednika RS, in Boštjanom Šeficem, predsednikovim svetovalcem za nacionalno varnost.

Na slovesnosti so prisostvovali tudi mag. Matej Tonin, podpredsednik Vlade RS in minister za obrambo, Darko But, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, člani Organizacijskega odbora za pripravo Gasilske olimpijade Celje 2022, članice PGD Zbilje skupaj z mentorjem Maticem Hercegom (mladinke PGD Zbilje so bile zmagovalke na olimpijadi v Švici leta 2019) in drugi.

Slovesnost je popestril nastop Moškega pevskega zbora PGD Planina pri Sevnici.

Več o dogodku v februarski številki revije Gasilec.

Išči

+