DOM POD STORŽIČEM: VAJA, POSVET IN NOVINARSKA KONFERENCA

V Domu pod Storžičem in okoli njega je bilo v soboto, 16. oktobra 2021, zelo pestro. Dan se je začel s posvetom za oskrbnike planinskih domov, ki ga je pripravila Gasilska zveza Slovenije in katerega se je udeležilo 16 oskrbnikov.

Sledila je prikazna gasilska vaja Planinski dom 2021 v primeru požara v planinski koči, ki jo je izvedla  GZ Tržič v sodelovanju z GZ Gorenjske. Vodja vaje je bil Jani Žlindra, poveljnik GZ Tržič, vodja intervencije pa Uroš Bodlaj, namestnik poveljnika GZ Tržič. Na njej je sodelovalo 85 gasilk in gasilcev iz vseh devetih PGD v GZ Tržič, dveh PGD iz GZ Naklo, po enega PGD iz GZ Radovljica in GZ Mestne občine Kranj ter Gasilsko reševalna služba Kranj z avtocisterno.

S prikazno vajo, ki sta jo organizirali Gasilska zveza Slovenije in Planinska zveza Slovenije, na pobudo organizatorjev akcije Očistimo naše gore – Zavarovalnice Triglav, smo želeli opozoriti na pomen požarne varnosti v planinskih kočah, saj so požari v zadnjih letih kar tri domove popolnoma uničili.

Sledila je še novinarska konferenca, na kateri so o problematiki požarov v planinskih kočah in domovih spregovorili Darko Muhič, namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije, Tomaž Vilfan, poveljnik Gasilske zveze Gorenjske in regijski poveljnik, Damjan Omerzu, generalni sekretar Planinske zveze Slovenije,  Dušan Prašnikar, strokovni sodelavec Planinske zveze Slovenije, in Mihaela Perčič, direktorica Območne enote Kranj v Zavarovalnici Triglav.

Išči

+