PETARDE? NE, HVALA!

V decembru TAM-TAM v sodelovanju s partnerji že 10. leto zapored pripravlja družbeno odgovorno akcijo »Petarde? Ne, hvala!«, s katero širšo javnost nagovarjamo k opustitvi pirotehnike.

Tudi tokrat se osredotočamo na neprijetne posledice, ki jih zaradi pirotehnike doživljajo naši hišni ljubljenčki. Hkrati pa ne zanemarjamo ogrožajočih učinkov, ki jih ima uporaba petard na njihove uporabnike in okolje.

Kampanji se je pridružilo več kot 50 partnerjev –  institucij, organizacij, medijev in vidnih posameznikov z najrazličnejših vetrov, vključno z Gasilsko zvezo Slovenije – z enim samim ciljem, da petardam dokončno rečemo, »NE, HVALA!«.

Veseli nas, da smo v 10 letih angažiranega dela s skupnimi močmi dosegli več kot 85 % Slovencev. 11 slovenskih občin se je odpovedalo ognjemetu, število pa raste tudi letos. V desetletju obstoja projekta se je 6 največjih trgovcev odreklo prodaji pirotehnike. Vedno več mladih razume škodljive posledice ter se odpoveduje uporabi petard. Z letošnjo kampanjo slavimo dosežke preteklih let, hkrati pa se zavedamo, da kljub vsakoletnim uspehom žal še nismo na cilju.

Išči

+