SVEČANI PODPIS POGODB ZA GRADNJO REGIJSKIH POLIGONOV

Zagorje, 14. marec 2023 – Gasilska zveza Slovenije je v Zagorju pripravila krajšo slovesnost ob podpisu dveh pogodb z izvajalci za gradnjo regijskih poligonov za Zasavsko in Dolenjsko gasilsko regijo. Poligon za Zasavsko regijo bo zgrajen v Zagorju, za Dolenjsko regijo pa v Žužemberku.

Prireditve, ki je potekala v Weinbergerjevi hiši na Mestnem trgu v Zagorju ob Savi, so se poleg Janka Cerkvenika in Francija Petka, predsednika in poveljnika Gasilske zveze Slovenije, ter predstavnikov obeh gasilskih regij udeležili tudi Rudi Medved, državni sekretar na Ministrstvu RS za obrambo, Teodor Uranič, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, Leon Behin, v. d. direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje, Matjaž Švagan, župan Občine Zagorje, in Jože Papež, župan Občine Žužemberk.

Po pozdravnih nagovorih in predstavitvi široke uporabe regijskih poligonov je Janko Cerkvenik svečano podpisal pogodbi z izvajalcema del. Regijski poligon v Zagorju bo gradilo podjetje AGM Nemec, d. o. o., v imenu katerega je pogodbo podpisala direktorica Maja Gerčer. Podjetje Trgograd d. o. o. pa bo gradilo regijski poligon v Žužemberku. Pogodbo je v imenu izvajalca podpisal direktor Tomo Kres.

V letošnjem letu je predviden tudi začetek gradnje regijskega poligona za Posavje v Krškem.

Išči

+